Med vandrestav, skisseblokk og pistol

«Paa flugt, paa fart over fjeldet»

Kva dreiv Catharine Hermine Kølle? Lenge før det var vanleg for ei kvinne å reise på eige hand, vandra ho år etter år i inn- og utland. Ho skildra opplevingane med akvarellar og tekstar i rikt omfang. Var det vetetrong? Sterk «inbildningskraft»? Var ho på vandring vekk frå eit einsformig liv eller sine eigne tankar?

Med vandrestav, skisseblokk og pistol

Bibliotektilgang Påske 2019

Sveio folkebibliotek har inga bemanning i påskeveka, veke 16

Sunt for meg?

Svimmel av gode tips om mat? I flaumen av råd om kva som er sunt ber klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deg om å stola på dei solide forskingsbaserte råda. Bruk trygge råd, og lag eit sunnare spor for deg sjølv!

Bokåret 2019

Biblioteka i Noreg slår på stortromma for å feire lesegleda.

Har du Bibliofilappen?

Bibliofilappen kan installerast på mobiltelefonar og nettbrett med Android og iOS.

Bra for deg og bra for miljøet

Har du tenkt på at ei miljøvenleg jul også kan gi mindre julestress for deg?

Bra for deg og bra for miljøet

Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Du treng ikkje vere forskar for å finne informasjon om gamal slekt. Du treng heller ikkje vere historikar for å finne ut kor dei levde. Sjekk kva som skjuler seg om forfedra dine i Digitalarkivet!

Les meir »
Finn du oldemor i Digitalarkivet?

Lag ditt eige slektstre

Viss du er i gang med slektsforsking, kan det vere kjekt å teikne opp ditt eige familietre. Tenk for ei flott dåpsgåve det kan vere til det nye barnebarnet.

Eit lauvtre med synlege røter. Illustrasjon på familietre. Foto