Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

Biblioteket opnar gradvis frå 13. mai

Nå kan du låna og levera inn bøker og andre media, inntil vidare med redusert tilbod og opningstid

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen

Jorda rundt frå sofakroken

No når vi ikkje reiser så langt, kan det vere ekstra godt å reise vekk i andre sine reiseskildringar. Her får du tips om polare eventyr, dristige seglasar og møte med det ukjende, frå Nasjonalbiblioteket sine digitale lese- og lytteopplevingar.

Les meir »

Nytt: redusert utlån frå biblioteket

Biblioteket tilbyr nå utlån av media etter bestilling frå lånarane.

Turliv i koronatid

Korleis kan vi piffe opp nærturen og har du tenkt på at du ikkje bør bruke turpostkassane akkurat no? Her får du tips om turliv for tida vi er i, med aktuelle appar og anna.

Turliv i koronatid

Biblioteket er framleis stengt.

Biblioteket og Vigdartun er stengt i første omgang til 13. april