Gjenopning av Meirope bibliotek

Frå mandag 2. november opnar endeleg Meirope bibliotek att.

Smitteverntiltak

Alle som kjem til biblioteket, både i betent tid og meirope bibliotek, må fylgja smittevernreglane.

Livet, kjærleiken og havet: noveller

«Om ettermiddagen satt Waldemar Brun ved skrivebordet under påskudd av å skrive brev. Han skrev ett brev hver dag. Han skrev oppmuntrende brev til mennesker han ikke kjente, men han fikk aldri svar fra noen av dem.»

Livet, kjærleiken og havet: noveller

Så eit frø og haust det som gror

Ønsker du å ha tomatar i vinduskarmen, eigne kryddervekstar og poteter i hagen? I denne artikkelen handlar det mest om økologisk dyrking av vekstar ein kan ete, med tips frå bloggar og bøker du kan lese i Bokhylla til Nasjonalbiblioteket.

Så eit frø og haust det som gror

Skrivekonkurranse om miljø

Koronapandemien har vore katastrofal for mange, men har òg medført at klimagassutsleppa har gått ned. Kva tenker du om det? Vi inviterer barn og unge til skrivekonkurranse om miljø. Med på vegen får du skrivetips frå Ingelin Røssland.

Opningstider haust 2020

Du kan låna og levera inn bøker og andre media, inntil vidare med redusert tilbod og opningstid

Å feire litteraturen

23. april er Verdas bokdag. Målet med dagen er å løfte fram boka og litteraturen. Her får du lesetips om litteraturen og livet, forfattar-favorittar og undring og diskusjon kring litteratur. Tipsa er tilgjengeleg i Nasjonalbiblioteket si digitale bokhylle og andre opne kjelder.

Å feire litteraturen